El tècnic barcelonista Luis Enrique Martínez ha convocat 26 jugadors, vuit d'ells del filial, per a l'estada de pretemporada que el Barça realitzarà a partir de demà a les instal·lacions de la Federació Anglesa a Birmingham. Tal com estava previst, a la llista ja hi figura el porter xilè fitxat de la Reial Societat Claudio Bravo, l'últim dels jugadors mundialistes que s'integrarà a l'equip. De la primera plantilla hi són els porters Ter Stegen, Bravo i Jordi Masip; els defenses Martín Montoya, Marc Bartra, Jeremy Mathieu, Gerard Piqué i Jordi Alba; els migcampistes Sergio Busquets i Alex Song; els centrecampistes Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Sergi Roberto i Rakitic; així com els davanters Rafinha, Gerard Deulofeu i Pedro Rodríguez. A més, el tècnic asturià comptarà amb vuit jugadors del filial: els defenses Patric Gabarrón, Ié i Grimaldo; el migcampista Samper i els davanters Halilovic, Adama Troré, Munir i Sandro Ramírez.

Seran cinc dies d'entrenaments molt intensos, amb nou sessions de dilluns a divendres, en els quals amb el gruix del grup (només faltaran els argentins Leo Messi i Javier Mascherano i els brasilers Dani Alves i Neymar, que s'incorporaran a partir de la setmana que ve) treballarà conceptes tàctics més avançats i començarà a veure's la idea futbolística que l'entrenador asturià té previst inculcar.

L'equip arribarà demà i a la tarda ja s'entrenarà. Des del 29 de juliol a l'1 d'agost; el Barça treballarà en doble sessió -la matinal oberta quinze minuts als mitjans- i després de la primera un jugador oferirà una roda de premsa. El 2 d'agost, l'equip agafarà un vol al matí amb destinació a Niça (França), on el Barça jugarà contra l'OGC local (20:45) el seu segon partit de la pretemporada.