El polonès Przemyslaw Niemiec, de l'equip Lampre, es va imposar en la quinzena etapa de la Vuelta disputada entre Oviedo i Llacs de Covadonga, de 152 quilòmetres, en què l'espanyol Alberto Contador va retenir el mallot vermell de líder.

Niemiec va guanyar en solitari després de ser el més fort d'una escapada i va arribar en solitari a meta, 5 segons per davant de Valverde i Purito, que van sapiguer guanyar les bonificacions per savant de Contador. Abans els tres corredors no s'havien entès per unir forces quan Froome va perdre contacte en la pujada a Covadonga, fet que van lamentar tots tres a meta. A la general es va mantenir al capdavant Contador, amb 31 segons sobre Valverde i 1.20 respecte a Froome i Purito, empatats en la classificació.

Contador es va mostrar agressiu en diverses ocasions, però mai va poder deixar anar Valverde i Purito. Froome va patir com mai, però va saber mantenir el seu ritme i va tenir la 'sort' de que 'els tres pistolers' no aprofitessin la situació per fer-ne sang, només centrats al final en les bonificacions. Va ser Valverde el primer a arrencar en els últims metres i se li va enganxar a roda Purito. Contador no va lluitar pels segons de propina i es va deixar en total 11 i 9 segons sobre els seus rivals.