Lewis Hamilton va retallar distàncies al Mundial de Fórmula 1 en imposar-se al seu company i gran rival al Mundial, Nico Rosberg, segon. Al temple llombard de la velocitat Hamilton va assolir la seva victòria número 28 després de cobrir les 53 voltes a la llegendària pista italiana -de 5.793 metres, en un temps vencedor d'una hora , 19 minuts i 10 segons.

La sortida, amb una ziga-zaga a pocs metres, presentava tot el morbo del món, encara més després de l'incident de Spa, en què Rosberg va arruniar la carrera de Hamilton. L'anglès, que dissabte havia signat la 36a pole, va sortir malament i va baixar al quart lloc, el que ho va aprofitar Rosberg per prendre el liderat. L'alemany va obrir distàncies però es va saltar la xicana al començament de la volta 9, quan encara es beneficiava del tap de Massa a Hamilton. El pilot britànic va seguir retallant distàncies i va assetjar a Rosberg fins que aquest, altra vegada, va cometre el mateix error en la ziga-zaga. Llavors Hamilton el va avançar i va marxar en solitari cap a la victòria.

Els dos pilots de Williams, el brasiler Felipe Massa -tercer- i el finès Valtteri Bottas, quart,van celebrar la seva renovació acabant els primers d'entre els 'mortals'. Alonso per la seva banda va haver d'abandonar, fet que no succeïa des de feia 29 carreras.