Cinc minuts. Aquest és el temps que Sèrbia va tenir controlada la bèstia americana. A partir d´aquest moment, vuit punts consecutius de Harden i set d´Irving van propulsar els americans amb un parcial de 15-0 en només 2 minuts i 20 segons que els va permetre trencar el partit en el primer quart: 35-21. Els serbis, ben dirigits per Teodosic i amb Bjelica com a executor, van veure com els americans trencaven el guió que havien seguit fins al final: ja no van necessitar 20 minuts per despertar-se, sinó que amb 5 en van tenir prou per deixar les coses clares i endur-se una nova medalla d´or.

Que els americans eren superiors era sabut per tothom, però si a més tenen el dia des de la línia de tres, la diferència pot ser de les que fan història. En aquesta línia va transcórrer el segon quart, amb els americans perforant la cistella sèrbia des de l´exterior, amb 11 triples en 16 intents. Els serbis, lluny de posar-se nerviosos, van continuar desenvolupant el seu joc col·lectiu en atac, però van abaixar els braços en defensa, arribant al descans amb un 67-41 en el marcador. A la represa, els americans van continuar amb la mateixa intensitat, superant el centenar de punts a falta d´un quart pel final: 105-67. Amb el rècord d´anotació d´una final a la vista -137 en poder dels mateixos americans-, el tècnic Mike Krzyzewski va fer entrar els jugadors més habituals, tal i com va fer el seu homònim Sasha Djordvevic, i els Estats Units van treure el peu de l´accelerador, celebrant la medalla d´or del Mundial. El d´Espanya, en una final a la qual l´amfitriona no va assistir.