El Bayern de Munic no va aconseguir superar l'Hamburg a domicili (0-0) i va veure com el Paderborn -equip nou a la Bundesliga- es convertia en el líder provisional després de derrotar 2-0 al Hannover 96. El Bayern visitava el camp de l'últim classificat, un Hamburg que només havia sumat un punt en les tres primeres jornades, i Guardiola ho va aprofitar per fer rotacions i deixar a la banqueta a Xabi Alonso, Lewandowski i Götze, que van entrar en l'última mitja hora per intentar trencar l'empat sense gols. Els bavaresos van tenir més possessió de pilota que el seu rival, però els va faltar precisió en les passades i al final van tenir problemes per controlar alguns contraatacs dels locals.

Pitjor li van anar les coses a l'altre candidat al títol, el Borussia Dortmund, que després de meravellar Europa amb el seu triomf davant l'Arsenal en la Lliga de Campions, va caure al camp del Mainz per 2-0. El tècnic Klopp va reservar alguns jugadors importants i va veure com el partit se li complicava en menys de deu minuts: Okazaki avançava els locals al 66, i quatre minuts més tard Immobile errava un penal, i al 74 Ginter es feia el segon en pròpia porta i el Mainz es va situar com a líder provisional empatat amb Paderborn, Hoffenheim i Bayern. Els altres resultats d'ahir van ser: Augsburg 4-2 Bremen, Schalke 2-2 E. Frankfurt i Stuttgart 0 -2 Hoffenheim.