El Barça va exercir de líder en la seva visita al Ciutat de València, en un enfrontament molt plàcid per als blaugrana en què van golejar per 0-5 un Llevant que va jugar minvat, no només per les set lesions amb les quals va afrontar el xoc, sinó per la seva inferioritat numèrica després de l'expulsió rigorosa de Vyntra en el tram final del primer temps. Tot i això, la superioritat del Barça va ser manifesta des del començament del partit i els blaugrana, d'aquesta forma, van poder mantenir el liderat de la millor manera, golejant, no quedant-se enrere del que havia fet el Madrid el dia abans. Seva va ser la pilota i les accions de qualitat contra un Llevant molt tancat en el seu camp, ajuntant molt les línies i acumulant homes davant de la seva àrea.

El conjunt valencià tenia clar que la seva única opció era tractar de multiplicar-se en tasques defensives i buscar un contraatac per sorprendre en atac a la defensa catalana. I a punt va estar de fer bona la seva estratègia al quart d'hora, quan Morales va desfer-se amb claredat de Mathieu i es va plantar sol davant Bravo però la seva assistència a Casadesús, perquè marqués a plaer, la va aconseguir avortar Rakitic en l'últim instant. La resposta del Barcelona va ser immediata però Alba va disparar molt creuat. Amb Messi més enrere de l que és habitual, exercint més de cervell de l'equip que d'estilet, el s de Luis Enrique van trobar en Neymar la seva carta més perillosa. El brasiler va tenir dues clares ocasions i a la tercera va encertar a marcar, després de funcionar de nou la connexió amb Messi (min 34). El partit es va torçar definitivament en el minut 41, després que l'àrbitre González González no solament decretés penal en una entrada de Vyntra a Messi, sinó que decidís expulsar també el defensor grec. Un càstig excessiu. Encara que Messi va llançar fora el penal, Rakitic sí que va encertar a marcar dos minuts després, en aprofitar un rebuig a la vora de l'àrea per enganxar un potent xut creuat que va suposar la sentència per al Llevant.

A la represa, el Barça es va prendre el partit amb calma conscient que els punts no se li podien escapar. Luis Enrique, davant la intensa setmana de partits que ve, va donar descans a Neymar i va apostar pel jove Sandro, al qual Messi va donar una gran assistència perquè anotés el tercer (min 57). Amb mitja hora al davant es feia molt llarg per al Llevant, davant un Barça que no necessitava forçar la màquina per arribar amb claredat a l'àrea de Jesús, en el que era un monòleg. Pedro va rubricar una bona internada de Jordi Alba per la seva banda esquerra i va pujar el 0-4 al marcador (min 63). I després va ser Messi (min 77) qui va aprofitar un regal del porter del Llevant per tancar el compte del seu equip amb el cinquè gol.