L'italià Andrea Dovizioso (Ducati) va relegar el cerverí Marc Márquez (Honda Repsol) a la segona posició al final de la segona tanda d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Aragó celebrats ahir al circuit de Motorland.

Durant bona part de la sessió Marc Márquez va ser la referència per a tots els rivals i en la novena volta va aconseguir el seu millor temps fins llavors (1:48.328), que s'apropava al rècord de l'any passat (1:47.804), però, poc després, Andrea Dovizioso va aconseguir rodar amb la Ducati a gairebé 336 km/h i va baixar 43 mil·lèsimes de segon el temps del corredor de Repsol.

Una bona part de l'interès d'aquesta segona sessió d'entrenaments es va centrar en el treball que els mecànics van fer en el taller d'Hèctor Barberà, qui a la primera tanda va tenir un aparatós incendi de la seva nova Ducati, que va quedar molt malmesa. Barberà va haver de ser atès a la clínica del circuit de les cremades de segon grau que es va produir en el braç esquerre. Inicialment, tot feia pensar que no hi hauria temps material per reparar la moto, amb tot el sistema elèctric i els plàstics cremats, pel que els mecànics van haver d'esforçar-se al màxim per recompondre la moto i amb menys de deu minuts per a la conclusió dels entrenaments, Hèctor Barberà va poder retornar a la pista i fer cinc voltes.