El pilot britànic Lewis Hamilton, líder del mundial de Fórmula 1, va liderar ahir una altra jornada de ple domini de l'escudeira Mercedes. Va ser en els entrenaments lliures del Gran Premi del Japó, que es corre aquest diumenge a Suzuka.

Hamiltom va marcar el millor crono del dia en el segon assaig, en una volta ràpida d'1'35''.078, que va ser 240 mil·lèsimes més ràpida que la del seu company d'equip, Nico Rosberg. La diferència en el campionat entre tots dos és ara de 3 punts favorable a Hamilton.

La tercera posició la va assolir el finlandès Valtteri Bottas, al volant d'un Williams. Pel que fa a l'asturià Fernando Alonso, el qual podria estar corrent les darreres curses de F-1 amb Ferrari, es va situar en una tercera posició a la sessió matinal, però amb l'aparició de la pluja, a la tarda, va baixar fins al setè lloc. La jornada va ser marcada també per la presència del jove holandès de 17 anys Max Verstappen, que dimarts va celebrar precisament el seu aniversari i que va debutar en uns entrenaments al volant d'un Toro Rosso. És previst que l'any vinent substitueixi en aquest equip el francès Jean-Eric Vergné.