Rodrigo Moreno, davanter del València, i Juan Bernat, lateral esquerre del Bayern Munic, s'estrenen en una convocatòria de Vicente del Bosque, seleccionador estatal, a la qual tornen els barcelonistes Gerard Piqué i Andrés Iniesta, que superarà el centenar de partits amb la Roja.

Després de l'eliminació en el Mundial de Brasil en la fase del grup, Piqué i Iniesta no van ser a la primera citació del seleccionador per al partit amistós amb França i el primer oficial camí de l'Eurocopa 2016 davant de Macedònia que es va disputar a València. Iniesta sí que va ser convocat però no hi va acudir per unes molèsties de genoll i Piqué no va entrar en la relació inicial després de demanar a Del Bosque descans per recuperar-se d'una lesió de maluc que arrossegava des de la temporada passada.

Rodrigo Moreno i Bernat, internacionals en categories inferiors, han rebut ara la trucada de la selecció absoluta juntament amb altres joves, com el també valencianista Paco Alcàsser, que es va estrenar en la darrera convocatòria. Es manté l'hispanobrasiler Diego Costa, davanter del Chelsea, malgrat els problemes físics que arrossega, i no hi són Mikel San José (Athletic), Marc Bartra (Barça) i Isco Alarcón (Reial Madrid), que sí que van ser convocats en l'anterior ocasió. Es mantenen de baixa per lesió jugadors habituals com els migcampistes del Bayern de Munic Javi Martínez i Thiago Alcántara. Del Bosque no compta amb jugadors que van ser a Mundial de Brasil com Pepe Reina, Juan Mata i Fernando Torres. Tampoc torna Fernando Llorente, titular en la Juventus però que ha perdut la confiança del tècnic, que busca noves solucions al davant.

Espanya es concentrarà dilluns a la Ciutat del Futbol de las Rozas a última hora del matí per jugar dijous a Eslovàquia i diumenge a Luxemburg, nous partits de la fase de classificació de l'Eurocopa.