El Barça no és encara un equip tan fet per entregar vint-i-cinc minuts del tram final d'un partit europeu amb un 2-0 al marcador. Ni que el rival sigui un conjunt tan tou com l'actual Ajax. Aquest pecat de supèrbia el va cometre ahir Luis Enrique i va estar a un pèl de pagar-lo car. Perquè retirar Messi i Neymar tots dos junts del camp, ni que hi hagi un clàssic a la cantonada, és donar massa avantatge al rival. Els blaugrana, que havien dominat a pler fins aleshores i havien perdut ocasions de fer una golejada, van tenir sort que el gol d'El Ghazy va arribar molt tard i els d'Amsterdam no tenien gaire temps per empatar. L'anotació final de Sandro va fer escampar un ai al cor que es podria haver evitat.

Perquè el partit, de fet, no havia de tenir cap dificultat per als locals. L'equip que entrena Frank de Boer, amb problemes a la seva lliga, lluita cada temporada per tapar els forats que deixen els jugadors que van marxant. I la fornada d'enguany no és especialment bona, tret de dos o tres elements amb futur. El Barça va començar amb el tàndem Piqué-Bartra al darrere, amb Mas-cherano al mig del camp per cobrir l'absència de Busquets i amb Pedro d'acompanyant de les dues estrelles, en l'enèsima oportunitat no aprofitada pel canari.

Conscient que el gol arribaria aviat, el conjunt català va iniciar el partit tocant la pilota i amb calma, fins que una acció de Jordi Alba va derivar en el primer gol. Una transició ràpida acaba amb una passada de Messi a la dreta perquè Neymar faci el gol clàssic, situant la pilota lluny de l'abast de Cillessen. Tot seguit, el mateix argentí va enviar alta la pilota en una bona posició.