Uns 150 corredors de la Catalunya Central van participar en l'estrena del Campionat Maqui, la primera Cursa dels Emboscats de Palà de Torroella. Els participants van haver de fer front a 14 km amb uns 860 metres de desnivell acumulat, en què s'alternaven trams tècnics amb fortes pujades i trams molt ràpids combinats amb pistes forestals amb la majoria del traçat per corriols i zones boscoses.

La cursa va ser molt reeixida entre els homes, on a partir del quilòmetre 8 es van definir les primeres posicions i en la primera va quedar Ivan Campos (Mountain Runners) amb 1h 06' 17'', seguit de Jesús Vázquez (Maniatic Bike) amb 1h 09' 14'' i Aleix Cunillera (Sal y Frutas SYF) amb 1h 09' 47''. En dones, en els primers quilòmetres hi va haver molta igualtat, però Silvia Leal, del CE Solsona (1h 19' 05''), ben aviat va agafar el lideratge, seguida per Laura Mas (1h 29' 48''); la tercera plaça va ser per a Maite Rivero (Corretrail) amb 1h 30' 33'' .

El Campionat Maqui seguirà amb la pròxima cursa el 2 de novembre a Castelltallat, de 13 km. Les inscripcions estan obertes via web a www.campionatmaqui.com o físicament a la botiga d'esports 2.0 Intersport de Manresa, del carrer Born de Manresa, i a les botigues de bicicletes Triskel 365, del carrer Carrió de Manresa, i a la botiga ArtésBike, d'Artés.