El jutge José Manuel Martínez Borrego ha desestimat la demanda per l'acció de responsabilitat social contra l'expresident del Barcelona Joan Laporta i setze directius més per la qual se'ls reclamaven 47,6 milions d'euros.

La citada quantitat s'obté dels deutes acumulats durant el mandat de Laporta (2003-2010). A final de juliol del 2011, el Barcelona, després que així ho proposés l'Assemblea de Compromissaris, va presentar una demanda per la qual es va exercitar l'acció de responsabilitat social.

A la seva arribada a la presidència del Barça, al juny del 2010, Sandro Rosell va reformular els últims comptes presentats per la directiva de Joan Laporta i dels 11,1 milions d'euros presentats per aquest últim es van passar a unes pèrdues de 79,6 milions d'euros.

La junta directiva del Barça disposarà de vint dies per presentar un recurs. La sentència és històrica, perquè genera jurisprudència en l'àmbit dels clubs privats que no són societats anònimes esportives i que estan regulades per la Llei de l'Esport.

La decisió afecta Joan Laporta així com els exdirectius Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Rafael Yuste, Josep Cubells, Alfons Castro, Albert Perrín, Jacint Borràs, Josep Anton Colomer, Maria Elena Fort, Jordi Torrent, Xavier Bagués, Patrick Auset, Josep-Ignasi Macià, Magda Oranich i Xavier Sala i Martín.