La selecció espanyola d'hoquei patins femení, amb les igualadines Maria Díez i Teresa Bernadas a les seves files, va quedar ahir eliminada del Mundial que es disputa a la localitat francesa de Tourcoing en caure en els vuitens de final contra Portugal per 1-3. Les noies d'Alberto Mazón s'havien vist obligades a disputar aquesta eliminatòria, prèvia als vuitens de final, per culpa de la derrota contra Argentina de la segona jornada. Les sud-americanes van passar directament a la fase de les vuit millors, però les espanyoles van haver de disputar aquesta ronda de classificació. La duresa del rival, Portugal, va fer inabastable l'accés a l'antepenúltima fase, tot i que l'equip estatal, amb una bona representació de catalanes, es va avançar en el marcador.

Díez des de l'inici

Com és habitual, Maria Díez va sortir en l'equip inicial i les coses no van poder començar millor. Als sis minuts, Natasha Lee empalava un fort tret que sorprenia la portera Vieira i donava l'avantatge a les espanyoles. La primera part va ser de domini de l'equip hispà, que va tenir més possessió de bola i va obligar les lusitanes a provar d'empatar en llançaments llunyans, que no van sorprendre la portera Cate. Aquesta ha pres la titularitat durant tot el campionat a la jove igualadina Teresa Bernadas, futura portera del Coutras, que haurà hagut de prendre aquesta participació al Mundial, força curta, com a experiència per a futures edicions de grans campionats.