Esl noruec Magnus Carlsen, actual campió mundial, va derrotar Viswanathan Anand en la sisena partida del campionat pel ceptre universal d'escacs, després de cometre un error colossal que el mestre indi no va saber aprofitar per guanyar.

Després de signar dues taules consecutives, el geni de tan sols 23 anys va aprofitar la iniciativa que li atorgava el arrencar amb blanques per aconseguir la seva segona victòria del torneig en 38 moviments. D'aquesta manera, Carlsen, un conegut mestre del joc posicional, recupera la iniciativa que va aconseguir amb la victòria en la segona partida del torneig i va cedir en la tercera, l'única guanyada per Anand.

Fidel al seu estil, l'indi mai va arribar a tirar la tovallola, tot i que va desaprofitar un regal de Carlsen al no veure un moviment de cavall que guanyava un peó i gairebé la partida. "A vegades, quan no esperes un regal, no l'agafes al vol", va dir Anand en la roda de premsa posterior. Ara Carlsen suma 3,5 punts per 2,5 del seu rival en un torneig pel títol mundial que es disputarà al millor de dotze partides fins al 25 de novembre.

L'escandinau té ara un dia de descans i podria donar el cop definitiu a l'aspirant si dilluns, quan torni a començar amb blanques, assoleix una nova victòria.