El Barça va quedar en evidència al Coliseum Alfonso Pérez. El Getafe, amb les idees molt clares, va plantar una gran defensa contra la qual els blaugrana s'hi van estavellar una vegada i una altra, incapaç de trobar cap alternativa durant tot el partit. Aquest empat ensorra les il·lusions d'un equip que havia aconseguit encadenar vuit partits seguits guanyant, però que ara veu com el Reial Madrid obre forat i s'escapa fins als quatre punts de diferència.

Al contrari del Barça, el Getafe va sortir sota la pluja madrilenya amb les consignes ben apreses. Defensa ferma, tot l'equip al propi camp i a esperar contraatacs ràpids. Aquesta és la típica fórmula de molts dels equips que s'enfronten al Barça, però als blaugrana els manca una estratègia i no saben trobar variants per esquivar els esquemes rivals.

Ahir els centrals del Barça Piqué i Mathieu no tenien problemes per connectar amb Xavi i Rakitic. La zona de pressió del Getafe es va centrar precisament en la mitja blaugrana i els de Luis Enrique no tenien manera de trobar espais i triangular bones jugades. Això ho demostra el fet que el primer xut del Barça no va arribar fins al minut 13, quan Suárez es va decidir a provar-ho des de fora l'àrea. Uns minuts més tard van arribar dues accions polèmiques, una a cada àrea i de forma consecutiva. Primer Varela va tocar la pilota amb les mans dins la pròpia àrea quan Messi intentava controlar la pilota, i just en la jugada següent Lafita, el millor dels madrilenys ahir, va fer impactar la pilota en les mans d'Alves, que saltava amb els braços descoberts.

Lafita topa amb Bravo

Tots els contraatacs del Getafe eren per a Lafita i en un d'ells, per la banda esquerra, va retallar Alves i va conduir la pilota fins al vèrtex de l'àrea, on va enviar un xut precís al pal dret que Bravo va desviar amb una gran estirada. El Barça s'havia atipat de pilota però la millor ocasió de la primera part era pera ls homes entrenats per Cosmin Contra. Abans del descans Rakitic ho va intentar des de 30 metres i Suárez, lluitador com ningú, va enviar una bona centrada a la que Pedro no va arribar.

Els millors moments de l'equip de Luis Enrique van arribar en la represa. La primera la va tenir Xavi, en estar a punt d'aprofitar una gran assistència del més clarivident de l'equip, Suárez. Messi, desaparaegut, va posar-se la granota de treball en dues faltes gai-rebé seguides. En la primera el de Rosario va enviar la pilota al travesser, i en la següent, des de la banda dreta, va obligar Guaita a refusar la pilota a córner.

però Luis Enrique no sabia trobar la fórmula correcta per superar la línia impenetrable de cinc homes que tenia disposada el Getafe.

Falta d'idees

L'única solució que va trobar l'equip blaugrana va ser la banda esquerra, la d'Alba i Pedro. Les parets amb Iniesta van funcionar més d'una vegada, i sobretot el canari va poder fer centrades còmodes, però cap va arribar a bon port. Atacar el Getafe per la vía àeria va ser un fracàs absolut i el rellotge no parava de córrer. Mancat d'idees, el Barça va afrontar els últims minuts amb pilotes llargues sense intimidar gens. Al final els blaugrana es van haver de conformar amb un punt, que haurien pogut ser zero si l'àrbitre, Bikandi Garrido, no hagués xiulat el final quan Álvaro Vázquez encarava absolutament sol a Bravo.

Per al Barça el pitjor d'ahir no és l'empat, sinó la imatge oferta. Els blaugrana van ser incapaços de generar ocasions de pes i se'ls va veure superats per un plantejament defensiu seriós. Aquest naufragi deixa els de Luis Enrique amb l'esperit molt tocat i a quatre punts del Reial Madrid.

El compromís contra l'Osca de dimarts servirà per agafar moral i començar a canviar la dinàmica, necessària si no es vol deixar escapar la lliga massa aviat.