L'argentí Leo Messi i els brasilers Neymar da Silva i Dani Alves es van reincorporar ahir a la tarda als entrenaments del Barça després d'haver gaudit d'uns dies més de vacances que la resta dels seus companys. Els tres jugadors, amb permís del club per passar el Cap d'Any a l'Argentina i el Brasil, respectivament, es van afegir a la dinàmica del grup. L'equip tornarà a entrenar-se aquest matí per tal de preparar el compromís de diu-menge al camp de la Reial Societat (21 h) en la represa de la competició de lliga.

Alves es va entrenar juntament amb la resta dels companys fins i tot sense l'alta mèdica, ja que cal recordar que el lateral arrossega una elongació al bíceps femoral de la cama esquerra d'abans de les vacances i està en la fase final de la seva recuperació. Precisament, Alves, que des de l'1 de gener pot negociar amb qualsevol club perquè acaba contracte amb el Barça aquest proper mes de juny, va reconèixer en la seva arribada a Barcelona que "no m'han ofert la renovació. Així és el futbol. Hem d'acabar amb dignitat, de la millor manera possible". Cal recordar que davant la sanció de la FIFA que ha deixat el Barça sense poder fitxar durant tot l'any s'està parlant i molt de la possibilitat de renovar el contracte d'Alves.

Bravo torna a Anoeta

El porter xilè Claudio Bravo, que diumenge que ve tornarà a Anoeta per enfrontar-se al seu exequip, va reconèixer ahir que li va doldre el fet que la Reial Societat no apostés per la seva continuïtat quan el Barça va voler fitxar-lo aquest estiu: "em va doldre una mica el fet que no es plantegés la idea de la meva continuïtat. Es va parlar més de la meva sortida", va confessar Bravo, per qui el Barça va pagar al club guipuscoà 12 milions d'euros. Bravo torna ara a Sant Sebastià convertit en el porter titular blaugrana i espera una rebuda d'acord amb el rendiment que va donar al conjunt basc durant vuit temporades: "espero que la gent em rebi de bona manera. Sento que vaig fer les coses bé, que ho vaig donar tot quan vaig ser allà i tinc molta estima al club", va explicar Bravo, qui admet que el del diumenge serà "un partit molt especial" per a ell.

A Anoeta, el Barça ha estat incapaç de guanyar les quatre últimes temporades (tres derrotes i un empat), però diumenge, amb Bravo aquest cop del seu costat, espera posar fi a la mala ratxa. El xilè només ha encaixat 7 gols des que va començar la lliga i apunta al Zamora, encara que ell recorda que no és al Barça per guanyar trofeus individuals: "jo sempre treballo per l'equip, per deixar la porteria a zero i aconseguir els tres punts. Aquest és l'objectiu. Ara bé, seria bonic aconseguir el trofeu Zamora".