Un espectacular tap de Devin Smith davant de la lentitud de Maciej Lampe sota la cistella, tres segons abans de la finalització del partit, va impedir que el Barça forcés la pròrroga a la pista del vigent campió d'Europa, el Maccabi, i va provocar que els homes de Xavi Pascual sumin la segona derrota en tres partits al Top-16, la segona fase, de l'Eurolliga. L'equip blaugrana va anar gairebé sempre darrere en el marcador però va tenir l'oportunitat d'allargar el duel en aquesta jugada, però no la va poder aprofitar.

Després d'un primer període de diferències mínimes, el Maccabi es va encomanar a la força sota els taulers de Schortsanitis per escapar-se de vuit punts al descans. Aquesta diferència va vorejar els deu en els primers minuts de la represa, en què el Barça no trobava la manera d'atacar la defensa israeliana. De tota manera, l'encert de Doellman i Tomic va provocar que l'avantatge local es reduís a tres punts, ampliats a sis per un bàsquet inversemblant de Linhart.

Remuntada incompleta

El Barça va iniciar millor el darrer període, i amb bàsquets de Nachbar i Tomic va aconseguir el seu únic avantatge (55-56). A partir d'aquí, un triple de Smith i una jugada de 2+1 de Pargo van tornar a disparar els amfitrions, que van tornar a gaudir de deu punts de diferència (66-56). Amb tot perdut, els catalans van reaccionar. Una pilota recuperada per Hezonja a 21 segons i unes passes de Smith forçades per Abrines van desembocar en l'acció decisiva, que Lampe va errar. Els tirs lliures finals de Pargo van sentenciar.

En l'altre partit disputat ahir, dins del grup F, el CSKA de Moscou va mantenir la imbatibilitat a la competició en vèncer l'Anadolu Efes per 69-78.