Juanjo Brau, vinculat des de fa anys al Barça i una de les persones que n'ha format part en l'època de més glòria del club, va ser ahir al matí el pregoner de la Festa Major de Sant Vicenç de Castellet, en el dia del patró del poble. L'alcalde, Joan Torres, va presidir l'acte, que va tenir nombrosa presència de públic i el santvicentí Brau hi va ser amb la seva esposa. El pregó no va ser llegit, sinó pronunciat "a pèl, tinc els records i les imatges de Sant Vicenç molt vius".

Brau va recordar que "els valors de l'esforç i la constància" els va aprendre en la seva infantesa i en la seva joventut al poble. Va voler recordar la seva vinculació amb la Penya Blau-grana des de ben jove i que el president Josep Gomariz li va confiar el càrrec de secretari. Va fer també esment a Àngel Mauriz, "que va confiar en mi" en la seva primera feina, mestre d'educació física a l'escola Montserrat. I no es va oblidar dels bons consells que li va donar Josep Titi Martí, que és l'històric coordinador dins del Club Natació Castellet.

Divuit anys al Barça

Brau és fisioterapeuta del Barça des de fa 18 anys i està especialitzat en fisioteràpia esportiva i s'ha convertit en un referent d'aquesta especialitat, ja que treballa diàriament amb alguns dels millors jugadors de futbol del món tant per fer prevenció de lesions com per a la recuperació si s'han fet mal. Va exercir uns quants anys de fisioterapeuta personal de Leo Messi, màxima estrella tant del Barça com d'Argentina, i Brau es desplaçava a tots els partits de selecció. Es va acabar aquesta tasca el 2013 en coincidir l'ascens de Brau a cap de fisioteràpia del FC Barcelona. El jugador i Brau han negat que la seva relació personal aleshores fos dolenta i la causa que deixés de ser el fisioterapeuta de confiança.