La sèrie de victòries consecutives de Toni Bou al Mundial de X-Trial (en pista coberta) sembla no tenir fi. El pierenc es va imposar a Marsella, el lloc on va caure per última vegada, en el ja llunyà 2010, després de superar Adam Raga en la ronda final. El pilot l'Ulldecona l'havia avançat per un punt a la fase classificatòria, però en la definitiva el campió del món va aprofitar la dificultat de les zones per imposar la seva superioritat.

En la primera ronda, Raga va completar les sis zones amb només quatre punts de penalització, amb la qual cosa va superar Bou, que va necessitar fer-ne cinc. També van entrar a la fase decisiva els altres dos grans del campionat, Albert Cabestany i Jeroni Fajardo, tot i que els nou punts que havien acumulat deixaven força clar que no estaven a la mateixa alçada que els dos millors.

La final es va disputar en sentit contrari al recorregut anterior. El nivell era molt més elevat i aquest fet va permetre que els aficionats francesos veiessin la millor versió de Toni Bou.