Se sabia que el Barça ho tindria molt complicat per superar el Vila-real al Camp Nou i així va ser. El conjunt castellonenc, que feia deu jornades de lliga que no era derrotat, no és dels que posa l´autobús darrere. Avança la defensa, treu la pilota jugada i sap com superar la pressió dels rivals. Això el fa molt perillós, perquè davant té homes molt ràpids, com Txerishev, Giovani i un gran Vietto, que provoquen que la cobertura rival no es pugui adormir. Ahir, l´equip de Marcelino va tenir força sort fins l´1-2, ja que va marcar en els dos primers xuts que va fer a porteria. Però després de veure´s darrere en el marcador, va prémer l´accelerador, va empènyer Luis Enrique a fer canvis defensius i va obligar a explotar la capacitat defensiva blaugrana. i aquesta va respondre, tot i que amb problemes.

El conjunt barcelonista va fer una primera part força bona a la qual li va fallar el resultat. Luis Enrique va donar descans a un Rakitic que, segons ell, no està lesionat, i va repetir la resta de l´equip de gala, amb la coneguda entrada de Bravo si es tracta de lliga.

I el partit va arrencar bé per als blaugrana, que van pressionar la sortida de pilota d´un conjunt que la toca bé com el de Marcelino. Messi va iniciar el duel intentant fent parets amb Neymar i Luis Suárez fent el que ha estat fent fins ara, errar ocasions.

La primera va arribar al minut 7, amb una rematada fora. Un minut més tard, Jordi Alba no li va passar la pilota a boca de canó, quan era el que tocava, i al 12 el mateix uruguaià rematava massa fluix per tal que Asenjo enviés l´esfèrica a córner. Una tímida internada per l´esquerra de Txerishev era l´únic bagatge del Vila-real en els primers minuts.

Errades i gol en contra

El Barça va continuar atacant a partir d´una falta a la frontal de l´àrea de Víctor Ruiz a Rafinha en què el col·legiat, el poc hàbil Bikandi Garrido, va ser l´únic que no va veure que era targeta groga. Després que Iniesta no arribés a una passada de Messi, Luis Suárez va tenir la seva millor ocasió, però la mitja volta, molt estètica, va tornar a sortir desviada.

Res no feia pensar en el gol visitant, però aquest va arribar. Va ser en la jugada posterior a un xut alt d´Alves. La pilota volta l´àrea cap endavant i endarrere i acaba a peus de Mario. El seu xut s´hauria perdut a fora de banda, però Txerishev, sol al punt de penal, l´intercepta i amb un toc afortunat superar un sorprès Bravo.

El Barça no mereixia perdre i va quedar tocat pel cop. De fet, Vietto hauria pogut ser el segon en un altre rebot que va aturar Bravo. I va tenir sort en l´últim minut, o l´encert de Messi per entrar per la dreta, passar a Rafinha, aquest xutar i Neymar aprofitar el refús d´Asenjo per igualar el marcador.

Deu minuts de bogeria

El millor del partit estava per arribar en els primers minuts de la represa. El Barça va continuar dominant, amb un adversari endormiscat que picaria mortalment aprofitant dues errades seguides de Piqué. La primera, en controlar malament una pilota al centre del camp. Giovani li pren i enfila el camí de l´àrea, però pel perfil dret, sent esquerrà. Per això era difícil que xutés i tot indicava que retallaria cap a dins. Però Piqué passa de llarg i el mexicà veu venir de cara Vietto per donar-li fet el gol.

Tocava tornar a remar en contra, però el Barça ho va fer bé. Només dos minuts més tard, Suárez rep dins de l´àrea, fa una mitja volta fantàstica i pica per damunt de la sortida d´Asenjo. Messi remata amb el cap, Víctor Ruiz refusa, possiblement amb el braç, i deixa la pilota morta perquè Rafinha empati. I tot seguit, el tercer. Aquest cop és Alba qui entra per l´esquerra i centra. Neymar la deixa passar, Suárez la toca i Messi, amb la dreta, etziba un fort tret que significa el 3-2.

I fins al final, més anades i tornades que van des d´un penal reclamat, inexistent, a Neymar, fins set minuts de pressió del Vila-real amb un xut de Giovani a l´exterior de la xarxa i una recuperació fonamental de Rafinha. Luis Enrique es veu obligat a fer entrar Mathieu al camp i situar Mascherano al mig per treure aigua com sigui. El Barça pateix, però segueix sumant. Això sí, ja està avisat per a l´eliminatòria de Copa.