El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va saludar ahir durant uns instants el Papa i li va lliurar una samarreta amb la inscripció Papa Francesc, firmada pels jugadors de l'equip.

L'acte va tenir lloc a l'aula Pau VI de la Ciutat del Vaticà, on ahir es va desplaçar el president blaugrana per fer la signatura del conveni amb l'entitat social Scholas Occurrentes, amb la qual s'ha compromès el FC Barcelona per fer iniciatives benèfiques. El pontífex no hi era quan es va fer la firma, sinó que va delegar Sánchez Orondo, que és bisbe canceller de l'Acadèmia de les Ciències i que també va rebre com a obsequi una samarreta.

Va ser després de la signatura que la delegació del FC Barcelona va saludar Bergoglio i va parlar uns instants amb ell, a més de fer-li el lliurament de la samarreta

Sobre els detalls de la conversa amb el Papa, Bartomeu va dir que "cal mantenir la discreció", però tot seguit va assegurar que el Papa "és molt proper i coneix bé el futbol". Bartomeu, imputat aquest dimarts per l'operació Neymar, va fer una broma "amb els colors blaugrana" que té el San Lorenzo d'Almagro, el club preferit del Papa, que li va donar records per als "argentins de l'equip i per a tots". Segons Josep M. Bartomeu, "el Papa resa per tots els clubs, inclòs el Barça".