El Bureau de la Federació Europea de Natació (LEN) reunit ahir a Glasgow (Escòcia) va fer oficial la designació de Barcelona com a seu de la 33ena edició del Campionat d'Europa, previst pel 2018. La competició tindrà una durada de catorze dies, als quals cal afegir tres dies previs d'entrenaments oficials. La competició reunirà a dotze equips femenins i setze de masculins, que s'enfrontaran a les piscines Bernat Picornell, seu de l'esdeveniment.

El president de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, present a la reunió de Glasgow com a membre del Bureau LEN, va destacar que "per fi s'ha confirmat el que fins llavors només era una expectativa i ara ja és una realitat". Per Carpena, l'organització d'aquesta competició és una "excel·lent notícia per al waterpolo espanyol i des de la RFEN agraïm a la Lliga Europea de Natació (LEN) la confiança que dipositen en nosaltres i en les nostres institucions", va afegir. No només estava satisfet el màxim responsable de l'entitat espanyola. Des de l'ajuntament de Barcelona, a través de la regidora d'esports Maite Fandos, estava molt satisfeta.

"Aquesta designació significa la consolidació de Barcelona com una ciutat de renom a l'hora d'impulsar i organitzar grans esdeveniments esportius a nivell internacional". Per a Fandos, a més "la celebració d'aquesta competició a Barcelona és un graó més en la consolidació de la ciutat com a capital de l'esport". Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va qualificar de "gran notícia" la concessió de l'organització a Barcelona 2018. "Competicions com aquesta fan que l'afició al nostre esport creixi i generen una motivació extra per a tots els nostres clubs i esportistes".