La Seu d'Urgell, de forma conjunta amb Sort i amb el beneplàcit de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), han formalitzat una candidatura conjunta per aspirar als Mundials de piragüisme del 2019, la seu dels quals es decidirà aquest dissabte dia 21 a Marràqueix (Marroc).

El Mundial reuneix les tres disciplines de piragüisme: l'eslàlom, el descens i l'estil lliure. La candidatura formada per les dues ciutats catalanes competirà amb la ciutat eslovaca de Bratislava.

El comitè organitzador de la candidatura està encapçalat per Juan José Román, president de la RFEP, Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de Catalunya, i els respectius alcaldes, Llàtzer Sibis, de Sort, i Albert Batalla, de la Seu d'Urgell. Tots ells seran els encarregats de defensar la candidatura davant la comissió tècnica. La Seu d'Urgell té experiència a organitzar esdeveniments d'aquest tipus, com ja va fer en el Mundial de Piragüisme en Eslàlom del 1999 i el 2009, i Sort va ser la seu del Mundial d'Aigües Obertes el 2004.