L'Igualada veu com se li complica la classificació per la propera edició de la copa de la CERS després de perdre contra el Mataró per 6-7. Ara els igualadins ocupen la desena posició i hauran de guanyar a la pista del Vendrell, quart classificat, i esperar una ensopegada de l'Alcoi contra el Calafell. Res feia preveure el cruel desenllaç en contra dels igualadins.

El partit va començar d'una manera plàcida per al Monbús. Els arlequinats van anar al descans amb els deures gairebé fets ja que guanyaven per un clar 4-1. A més, durant la primera meitat el ritme del partit sempre havia estat al seu favor. Els gols del capità Ton Baliu, López, Sergi Pla i un de falta directa de Jaume Molas minimitzaven l'únic gol del Mataró establert per Oriol Parera. A la segona meitat, però, tot va ser molt diferent.