El britànic Andy Murray, segon cap de sèrie, desafiarà avui a l'espanyol Rafa Nadal en la final del torneig de tennis de Madrid, després de superar, respectivament, el japonès Kei Nishikori i el txec Tomas Berdych en les semifinals.

El primer en accedir a la final del Mutua Madrid Open va ser Nadal, que la jugarà per setena vegada, després de derrotar Berdych per 7-6 (3) i 6-1, en una hora i 43 minuts. Nadal va necessitar temps per sentir-se a gust en el duel, i és que al principi del partit va tenir problemes per frenar els forts cops del seu rival. Però poc a poc Berdych es va anar desconcentrant, i després de caure en el tie-break el txec es va descentrar del tot i això ho va aprofitar Nadal per trencar el partit amb un servei intocable i certificar el pas a la final amb un contundent 6-1 el el segon set.

El manacorí buscarà el seu cinquè títol a Madrid, el tercer consecutiu, davant un sòlid Andy Murray. El britànic va derrotar a Nishikori, finalista l'any passat i campió al Godó, per 6-3 i 6-4 en una hora i 37 minuts.

En la categoria femenina, la txeca Petra Kvitova va guanyar el seu segon torneig madrileny després de derrotar la russa Svetlana Kuznetsova, lesionada a la cuixa esquerra, per 6-1 i 6-2 en una hora i sis minuts