L'Orica GreendEge va guanyar la contrarellotge per equips que va inaugurar el Giro d'Itàlia 2015, disputada a la costa mediterrània, entre San Lorenzo al Mare i San Remo, de 17,6 quilòmetres, i el seu corredor australià Simon Gerrans és el primer líder de la cursa.

El temps del Orica va ser de 19 minuts i 26 segons. La segona posició en la jornada va ser per al Tinkoff Saxo que lidera l'espanyol Alberto Contador, amb 19:33, la tercera per l'Astana (19:39), la quarta per al Etixx (19:45) i la cinquena pel Movistar (19:45).

Contador, gran favorit al títol, es queda a set segons del líder, però en la seva lluita particular va treure avantatge a altres candidats a la maglia rosa com l'australià Richie Porte, el colombià Rigoberto Urán i l'italià Fabio Aru.

Va ser una contrarellotge complicada que no anava gens malament als equips amb escaladors, ja que havien de superar un parell de pujades habituals en la clàssica Milà-San Remo, Carpenilli i Abetone, a les portes de San Remo. Alguns dels participants van enyorar els mítics Taggia i Poggio. Contador va fer el que feia falta per seguir el ritme que li van marcar els seus companys, però en els moments complicats, en les pujades, no va escatimar esforços, cosa que va fer també Porte en el conjunt Sky, ja que durant molts moments es va deixar portar.

L'únic representant català entre el pilot, el sabadellenc David De la Cruz (Quick-Step), va acabar en la posició número 165, a un minut i mig dels vencedors.