L'eliminació del Bayern de Munic a la Copa alemanya a casa contra el Borussia Dortmund i, sobretot, la derrota dels bavaresos dimecres passat al Camp Nou per 3-0 contra el Barça estan provocant una onada de crítiques a Pep Guardiola de part dels pesos pesants del futbol teutó. L'últim de sumar-se a aquest corrent ha estat una de les llegendes del conjunt muniquès i de la Mannschaft, Lothar Matthäus, que en declaracions a Sky va opinar que els jugadors "han perdut una mica la fe" en el tècnic santpedorenc.

Les paraules de Matthäus arriben dos dies abans de la tornada de la màxima competició europea, en què el Bayern haurà de tenir una nit màgica per arribar a la final de Berlín. Segons l'excentrecampista, "Guardiola ja ha dit que la seva temporada està acabada i ell ha estat fent rodar tant el seu equip que ha desestabilitzat" els jugadors. Matthäus va afegir que "el Bayern ja no té l'estabilitat que ha tingut durant més de vuit mesos i que encantava als aficionats del nord i del sud d'Alemanya. Sembla que els jugadors han perdut una mica la fe en Guardiola i ell no s'ho esperava".

No és la primera vegada

Aquest no és el primer cop que Matthäus es mostra crític amb el bagenc. Quan l'equip va quedar eliminat en les semifinals de la Copa va arribar a dir que "aprecio realment Guardiola i crec que és l'home perfecte per al Bayern, però ho ha fet tot malament davant del Borussia Dortmund". Va censurar les posicions en què van jugar Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Bernat, Benatia i Müller i va etzibar que "tots van actuar fora de la seva posició natural. Si no ho hagués fet, el Bayern no només hauria dominat, sinó que hauria decidit el partit".

El City, possible destí

Davant d'aquest ambient, i en cas d'eliminació demà a la Champions, pot ser que Guardiola no compleixi l'últim any de contracte que li queda a Munic. Ahir, BeIN Sports, la cadena de televisió de l'amo del París Saint-Germain, va informar que el bagenc ja té un precontracte per dirigir el Manchester City la temporada que ve i que cobraria 22 milions d'euros per any. Aquest extrem també va ser apuntat per l'exfutbolista Paul Scholes, del Manchester United, que ara té una columna d'opinió al diari London Evening Standard. Guardiola, que es retrobaria amb Txiki Begiristain, substituiria Manuel Pellegrini.