El jutge José de la Mata ha acordat avui portar a judici l'actual president de l'FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell, així com el propi club, com a persona jurídica, per tres delictes fiscals en el fitxatge del davanter brasiler Neymar da Silva.

De la Mata, successor del jutge Pablo Ruz al capdavant del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, ha dictat aquest acte d'obertura de judici oral que posa fi a la instrucció d'aquest cas i que porta a la banqueta els considerats responsables d'aquest fitxatge, amb el qual s'estima el club va defraudar a Hisenda uns 13 milions d'euros.

Per aquests fets, la Fiscalia ja ha demanat 2 anys i 3 mesos de presó per a Bartomeu per un delicte fiscal corresponent a l'exercici del 2014; i 7 anys i 6 mesos per a Rosell per dos delictes fiscals més pels exercicis 2011 i 2013, segons consta en l'escrit d'acusació que va presentar el passat 23 de març reclamant portar a judici tots dos.

Al Barcelona l'acusa de tres delictes fiscals pels tres anys i reclama també al club que pagui a Hisenda 11,4 milions en concepte d'indemnització per responsabilitat civil.

També sol·licita que s'imposi una multa de 22,2 milions d'euros al Barcelona, que serà jutjat com a persona jurídica, així com de 25,1 milions a Rosell i de 3,8 milions a Bartomeu.

De la seva banda, l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària, demana una pena de 2 anys i 3 mesos de presó per a Bartomeu, i de 6 anys i 9 mesos per a Rosell, per delictes fiscals en el fitxatge del brasiler Neymar.