La premsa internacional no va carregar ahir les tintes contra l'eliminació del Bayern de Munic de la Lliga de Campions. Més aviat va destacar el poder ofensiu del Barça i la lluita i l'orgull demostrat pels homes de Pep Guardiola, que els va servir, com a mínim, per endur-se el partit de tornada. Segurament quedarà per més endavant el balanç d'una temporada que no ha estat tan bona com s'esperava a l'inici.

La premsa alemanya va ressaltar el paper de Messi, Suárez i Neymar. El setmanari Der Spiegel va tenir el titular "El Bayern eliminat, no hi va haver miracle". Per la seva banda, el diari sensacionalista Bild va dir que "el Barça és senzillament massa gran per a un miracle", i va recordar que els tres atacants barcelonistes sumen durant la temporada present 114 gols.

No és cap vergonya

Així, el diari més venut del país centreeuropeu va matisar que "no és cap vergonya quedar eliminat per aquesta piconadora". Tot i així, sí que va criticar que Mario Götze tornés a quedar fora de l'equip titular.

El bavarès Süddeutsche Zeitung va escriure que "els ballarins del Barça roben tota l'esperança", i el setmanari Focus va destacar la moral dels bavaresos per guanyar el partit.

Per la seva banda, la revista Kicker va subratllar que "la tripleta de somni liquida el Bayern pel seu compte". Die Zeit va recordar que el Bayern va estar "quinze minuts somiant en el miracle", i que el Barça "senzillament tenia els millors jugadors".

Gran espectacle

Pel que fa a la premsa d'altres països, el francès L'Équipe va parlar del "gran espectacle" que, segons el seu punt de vista, va ser el partit, i va destacar que el Barça havia fet valer el seu avantatge de tres gols per arribar a la final.

A Anglaterra, el Daily Express va titular "Joc de Neymar" per escenificar els dos gols del brasiler que van donar tranquil·litat a l'equip blaugrana. Com no podia ser d'una altra manera, a l'Argentina van destacar la presència de Leo Messi en la quarta final europea del Barça en deu anys.