L'exjugador del CE Manresa Joaquim Hernández, pare de Xavi, el capità del Barça, va confirmar la matinada d'ahir a la Cadena Cope un secret ja conegut, que el seu fill abandonarà el club blaugrana a final de temporada per anar a jugar a l'Al-Sadd qatarià. Xavi té previst anunciar-ho oficialment en una roda de premsa que es farà demà.

El pare de Xavi va explicar que "després de tant de temps t'habitues a veure'l amb la camiseta del Barça i el temps passa molt de pressa per a tothom. Crec que ha arribat el moment per a Xavi de dir adéu. La vida continua, serà una nostàlgia veritable, però la vida és així i la seva decisió ha estat molt meditada i encertada".

Segons el seu punt de vista, "són decisions personals que ell també sotmet a la família. Per a ell la família és molt important, formem un nucli molt unit des de fa molt temps i crec que la seva màxima il·lusió hauria estat acabar la carrera futbolística aquí. Però té 35 anys i pensa que ha arribat el moment de dir prou".

Sobre si els motius de triar Qatar han estat econòmics, va apuntar que "no només aquests, sinó a nivell de continuar en el món del futbol, poder practicar anglès, treure el títol d'entrenador i canviar una mica el nivell de vida".

Possible adéu de Casillas

Mentre és segur que Xavi abandonarà el Barça per la porta gran, un altre dels jugadors més importants del futbol espanyol dels últims anys, Iker Casillas, podria fer el mateix dissabte del Reial Madrid. Segons sembla, el porter hauria demanat al seu entrenador, Carlo Ancelotti, jugar el partit contra el Getafe, ja intranscendent, per poder-se acomiadar de l'afició, un sector de la qual l'ha estat esbroncant els últims mesos.

Casillas, que té dos anys més de contracte, els volia complir però el club prefereix que marxi i ara mateix estaria negociant aquesta sortida. El seu substitut, amb gairebé total seguretat, serà el porter del Manchester United David de Gea, que s'ha negat a renovar amb l'entitat anglesa. El seu tècnic, Louis van Gaal, ja va explicar el cap de setmana passat que un equip espanyol el volia i que seria impossible retenir-lo. Sobre Casillas, un excompany seu, Míchel, també va dir ahir que deixarà el Madrid.