El pilot bagenc d'Husqvarna, el surienc Josep Garcia, va tornar a fer podi en la prova disputada en els darrers dies a Portugal; va vèncer en categoria youth en la primera jornada i l'endemà es va col·locar en segona posició. Garcia continua líder del mundial youth

La localitat portuguesa de Gouveia va rebre la tercera prova del mundial que constava d'especials molt tècniques i llargues mentre que el ral·li, de 48 km, disposava d'unes trialeres que feien més dur el recorregut per als pilots.

En el super-test, Josep Garcia no va dona cap mena d'opcions i els seus rivals van veure com assolia la primera posició que ratficiaria en el primer eida de competició en el qual va treure és d'un minut al suec Mikael Persson, i tres sobre David Abgrall, ambdós corredors de Yamaha. En tot cas, el cop que es va donar Garcia contra un arbre, en el cros test, minvava força les seves possibilitats en el segon dia de cursa. Ho va aprofitar Persson per distanciar-se del surienc, que tot i així es va refer i va oferir una gran cursa. En les dues especials que tancaven la prova, el pilot de la marca Husqvarna va realitzar una impressionant remuntada, i va quedar a tan sols 12'' del suec i va acabar entre els deu primers en la general absoluta scratx.

Garcia sumar 117 punts pel que fa a la classificació del mundial i ja es prepara per a la propera prova de l'estatal d'enduro que es farà, els dies 30 i 31 de maig, a la població d'Antas (Almeria).