El jugador brasiler del Barça Dani Alves va assegurar ahir que "a hores d'ara" està descartat que continuï en el club l'any vinent, i va atacar la junta directiva blaugrana en afirmar que l'ha "menys-preat" amb l'oferta de renovació que li ha presentat.

El lateral dret blaugrana, que el 30 de juny acaba contracte amb el club català, va assenyalar, no obstant això, que revelarà el seu futur després de la final de la Lliga de Campions del 6 de juny que ve.

"Sóc prou intel·ligent per no muntar enrenous amb dues finals per jugar. Vinc a defensar-me de totes les tonteries que s'han dit. Amb l'equip estic al 200% i amb el club al 10%", va assenyalar Alves, que va puntualitzar que té "un peu, el cap i més de mig cos" fora del club en el qual ha militat les últimes set temporades.

Si fa una mica més d'un mes era el seva representant, Dinorah Santa Ana, la que pressionava el club blaugrana anunciant la fi de les negociacions, aquesta vegada ha estat el mateix jugador el que ha trencat el silenci per tensar una mica més la corda i defensar-se de "les tonteries" que, segons la seva opinió, s'han dit en referència al seu futur. El jugador brasiler considera que el club blaugrana no l'ha valorat prou amb una oferta renovació que "fa sis mesos" no contemplaven. "Fa sis mesos, el club no volia renovar-me i no va ser fins que van veure que no podien fitxar, després de la sanció de la FIFA, que van anunciar que volien la meva continuïtat, va precisar Alves, qui, també, va puntualitzar que li donen "més valor" en altres clubs. En aquest sentit, no creu que "estigui fent xantatge al club" i, si bé ha precisat que li agradaria seguir al Barça, li ha demanat respecte a la junta directiva.

"M'agradaria quedar-me al Barça però no a qualsevol preu. Hi ha d'haver un respecte. El que he fet en aquest club no ho ha fet un altre en aquesta posició. Si no em respecten, buscaré un lloc on em respectin", va afegir. El brasiler va explicar també que fa més d'un mes que no parla amb el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i que la darrera va ser una conversa en la qual "es va tractar de massa coses que no interessen", va indicar. "No m'interessaven ni a mi, imagineu-vos a vosaltres (la premsa)", va comentar Alves, afegint que el president "ja sap el que ha de fer perquè segueixi en la disciplina blaugrana el pròxim curs".

En qualsevol cas, Alves no creu que sigui "imprescindible" en el club, però ha defensat la seva feina per merèixer una millor recompensa per part del Barça. En una compareixença maratoniana, el lateral brasiler també va atacar els mitjans de comunicació en no respondre les preguntes del diari Marca i qualificar la seva informació de "porqueia", a més de criticar Cuatro per realitzar continguts de "vergonya aliena".