Florentino Pérez va destituir ahir el novè entrenador com a president del Reial Madrid en onze temporades en dues etapes. L'italià Carlo Ancelotti s'afegeix a Vicente del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano Garcia Remón, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramon López Caro, Manuel Pellegrini i més recentment José Mourinho.

Ancelotti ha deixat de ser el tècnic blanc i és la primera víctima de la discreta temporada dels madridistes ja que no han pogut guanyar cap dels títols grans, només el Mundialet de clubs i la Supercopa d'Europa. Tot i que Florentino Pérez no va voler anunciar el nom del nou entrenador se sap que serà Rafa Benítez, ara mateix al Nàpols.

"La junta directiva i jo mateix hem pres la determinació de rellevar Carlo Ancelotti del càrrec. Ha estat una decisió difícil però no som aquí per prendre resolucions fàcils sinó les millors per al club. Ancelotti s'ha guanyat l'estima de la junta, de mi mateix i de l'afició i passa a la història per haver guanyat la desena Champions, però ja se sap que al Reial Madrid l'exigència és màxima i ara mateix hem de donar un nou impuls perquè l'equip torni al màxim nivell". Amb aquestes paraules va argumentar nit la destitució d'Ancelotti el president Florentino Pérez afegint que "la setmana que ve donarem el nom del nou entrenador". En el torn de paraules, Pérez va matisar que "les coses les analitzem al llarg de la temporada però la reflexió l'hem feta a final de curs i hem decidit el canvi. Ancelotti ha acceptat la nostra decisió com un senyor que és i per això queda una bona relació amb ell".

Florentino Pérez va declarar que "als jugadors encara no els hem comunicat el canvi, ja hi haurà temps de fer-ho. Nosaltres hem analitzat la possibilitat de mantenir Ancelotti una temporada més, però aquest càrrec no és fàcil i tenim el convenciment que ara fa falta un nou impuls i per tant tenim la responsabilitat de fer el canvi".

En les darreres hores, quan ja es començava a parlar de la possibilitat de destitució d'Ancelotti, diversos jugadors del Reial Madrid han manifestat les ganes que el tècnic italià continués al club. Respecte d'això, Florentino Pérez va manifestar que "els jugadors han manifestat l'estima que li tenen, però això no ha molestat la junta perquè no és cap impediment; fins i tot ho trobo correcte".

Una de les qüestions en què Pérez no va voler entrar va ser donar més detalls del que havia fallat aquesta temporada: "no hi entro; durant la temporada he mantingut moltes converses amb Ancelotti, però mai de caràcter tècnic", però va reiterar que Ancelotti ha estat "dos anys amb màxima exigència però ara hem de buscar la manera que l'equip torni al nivell que li correspon amb una plantilla molt important com és la nostra".