Amb la participació de 315 corredors i marxaires, es va disputar la dissetena edició de la Berga-Rasos-Berga amb un exigent recorregut de 25 km i 1.800 metres de desnivell positiu. Els organitzadors del CE Berguedà van establir els punt de sortida i arribada al passeig de la Indústria de Berga.

El primer participant de creuar la meta va ser el gironellenc Josep Rovira amb un temps de 2h 31' 53'', seguit molt a prop dels locals Ivan Camps i d'Oriol Rego, segon i tercer respectivament amb 2h 35' 21'' i 2h 39' 08''. En categoria femenina la guanyadora va ser la corredora del Club Esquí Berguedà Neu Claret (3h 23' 09''), seguida de Núria Garcia (3h 29' 06''9 i d'Helena Beltran (3h 31' 34''). Enguany es va dotar d'un premi especial el soci del Club Esquí Berguedà Antolín Cámara, que, amb 84 anys, va completar la seva catorzena edició de la marxa. Amb la col·laboració de la corredora i alpinista Núria Picas es va fer una recol.lecta per a la fundació Muntanyencs per l'Himàlaia per ajudar els afectats del terratrèmol del Nepal. La recaptació va ser de 165 euros.