El Barça va reconquerir la Copa d'Europa quatre anys després amb una exhibició davant el Veszprem, en un partit dominat de principi a fi pels blaugrana. Liderats per Nikola Karabatic, escollit millor jugador de la Final Four, els blaugrana no van donar opcions als hongaresos en la final disputada al Lanxess Arena de Colònia davant de 19.000 espectadors. Els catalans, millor físicament que els seus rivals, van trencar el partit a l'equador de la segona mitat amb un parcial de 5-1 en deu minuts.

El Barça es va recolzar en el seu extraordinari treball defensiu per mostrar la seva superioritat en el primer temps. El seu intens i dur 6-0 se li va encallar al Veszprem, que es va quedar en només deu gols al descans. Sense frescor pel desgast de la semifinal davant el Kiel, el conjunt dirigit per l'espanyol Antonio Carlos Ortega va sobreviure gràcies als gols dels seus laterals Nagy i Ilic, i al seu bon balanç defensiu, que va posar en molts problemes a l'atac posicional blaugrana en alguns moments. El Barça va jugar amb petits avantatges en el marcador fins que en els últims set minuts va fer una estirada amb tres gols consecutius del francès Karabatic i a les grans parades de Daniel Saric (14-10).

Un avantatge que els blaugrana van augmentar fins a cinc gols en l'inici de la segona meitat, gràcies a una major fluïdesa ofensiva i a que Saric va mantenir el nivell a la porteria. Però aleshores va aparèixer el porter Alilovic per aturar quatre xuts consecutius que van donar oxigen al Veszprem, que va disposar de tres atacs per situar-se a només un gol, acabant tots en falta en atac. Van perdonar i no ho va fer l'islandès Sirgudsson, que amb dos gols consecutius va trencar el partit. El Barça no va deixar escapar la oportunitat d'ampliar el seu palmarès.

En el partit pel tercer i quart lloc, el Vive Kielce de Talant Dujshebaev va superar un combatiu Kiel per un ajustat 28-26.