El Girona va viure ahir la cara més cruel del futbol. Després d'estar 92 minuts virtualment a Primera Divisió, un gol de Caballero en el minut 93 els va deixar sense premi. Per si això fos poc, Lejeune va marcar en el darrer instant el gol del triomf i l'ascens, però l'àrbitre el va anul·lar correctament per fora de joc. Això va provocar un cop duríssim en els gironins, que es van llançar a protestar a l'àrbitre i als jugadors del Lugo, que no tenien res en joc ahir a Montilivi. Però la nota més negativa va venir des de la grada, quan un seguidor va llançar una ampolla d'aigua a l'àrbitre assistent que va anul·lar el gol, que li va provocar un dolor que va obligar l'àrbitre principal a suspendre el partit, que va reprendre posteriorment (sense gairebé ningú a la graderia) per disputar els últims 40 segons de partit, en què res va canviar.

L'equip català, que ho tenia tot de cara, no va poder signar la proesa d'ascendir de forma directe i ara haurà de jugar-se l'ascens en una proporció que no contemplava davant el Saragossa (dijous a les 20 hores i haurà el partit d'anada a La Romareda). Guanyar al Lugo era una opció realitzable, i així va ser des del minut 43, quan Fran Sandaza va avançar els gironins en superar amb eficàcia a Juan en un u per u. Però en la segona meitat els gironins, presos dels nervis, es van començar a tirar enrere, sense controlar el ritme del partit i cada cop més a prop de la seva àrea. Per contra, els gallecs van començar a avançar les línies i, tot i no tenir cap al·licient esportiu en joc, es van llançar a la recerca del gol de l'empat.

Males notícies a Sevilla

Des de Sevilla arribava la notícia que l'Sporting de Gijón guanyava 0-3 el Betis, de manera que al Girona només li valia la victòria. Les grades de Girona animaven l'equip a l'uníson, mentre Becerra salvava el seu equip amb una gran estirada. Machín demanava més intensitat als seus homes des de la banqueta, i en el darrer minut del temps afegit Caballero firmava l'empat amb una bona rematada de cap. Els blanc-i-vermells es van activar de cop i van creure en un miracle, que el van tocar amb una rematada de cap de Lejeune que va acabar amb gol, però que l'àrbitre va anul·lar per fora de joc. De la glòria a l'infern en un instant de segon, el que va trigar l'àrbitre a aixecar la bandera. Després dels incidents, en els 40 segons més surrealistes que es recorden, els gironins no van poder fer el gol que els envies a Primera Divisió de forma directe.

El Girona, amb 85 anys d'història, tenia a les seves mans l'ascens per primera vegada a la Primera Divisió, però serà l'Sporting qui acompanyarà el Betis a Primera. Els asturians van fer els deures i es van imposar al camp del Betis amb un contundent 0-3, gràcies als gols de Guerrero, Jonathan i López. Els homes d'Abelardo van haver d'esperar a la decisió de l'àrbitre a Montilivi per saber si pujaven de forma directe o havien de jugar la promoció. Al final, els aficionats de l'Sporting van poder dedicar l'ascens a Primera a Manolo Preciado, que precisament ahir feia tres anys de la seva mort.

Els jugadors del Lugo van estar tancats als vestidor fins passades les deu de la nit, ja que alguns aficionats no els van deixar sortir.