El serbi Novak Djokovic va tornar a quedar sense guanyar l'únic gran torneig que falta en el seu palmarès. Després de guanyar els 28 primers partits disputats aquesta temporada i derrocar el nou vegades campió a París, Rafa Nadal, a quarts de final, ahir va topar amb la solidesa del suís Stan Wawrinka, que, als 30 anys, es troba en el seu millor moment de forma. L'helvètic, que el 2014 va perdre en primera ronda a Roland Garros, ahir va guanyar la final per 4-6, 6-4, 6-3 i 6-4 en tres hores i dotze minuts i va donar una sorpresa amb la qual pocs comptaven.

I més encara quan Djokovic va guanyar el primer set de manera precisa, pressionant en cada servei del rival i aconseguint el trencament en el setè joc. Un dels moments decisius va tenir lloc en el segon set. Wawrinka va tenir fins a quatre pilotes de ruptura que va malbaratar, però ho va aconseguir en el desè joc, quan menys s'esperava, i va igualar el partit.

Aquí començava un duel mental. El percentatge de primers serveis de Djokovic va baixar massa i va ser Wawrinka qui va passar a dominar i a trencar el servei en el sisè joc, després d'un 0-40.

En la quarta mànega, Djokovic va trencar el servei en el segon joc i semblava que forçaria el primer set, però Wawrinka es va refer tot seguit i, amb el 4-4, va aconse-guir recuperar la iniciativa. Va ser a la segona pilota de partit quan va aconseguir el títol.