Josep Maria Bartomeu va mostrar ahir la carta més cobdiciada per començar la partida electoral. El Barça va anunciar la renovació de Luis Enrique, la continuïtat del qual havia estat en l'aire els últims dies pel posat enigmàtic del mateix tècnic. L'asturià, que ja tenia contracte fins al juny del 2016, amplia la seva vinculació amb el club blaugrana fins dotze mesos més tard i dóna a Bartomeu, que ahir va fer pública la seva dimissió per presentar-se a les properes eleccions, un èxit necessari que avali el seu projecte.

En declaracions als mitjans de l'entitat, Luis Enrique va manifestar que "com no podia ser d'una altra manera, estem molt contents. Després d'un any com el que hem viscut, amb les dificultats però amb un gran resultat final, estem més que il·lusionats esperant tornar a conquerir títols. Tot el que s'acosta és més que il·lusionador". L'acord és extensiu als segons entrenadors, Juan Carlos Unzué i Robert Moreno, a l'auxiliar tècnic Joan Barbarà, al preparador físic Rafel Pol, a l'entrenador de porters Josep Ramon de la Fuente i al psicòleg Joaquín Valdés.

Eleccions, però sense data

Bartomeu va preocupar-se de recordar la renovació del seu entrenador durant el bany de masses amb socis i penyistes del Barça que es va regalar abans d'anunciar la seva dimissió per convocar eleccions. La comissió gestora formada ahir ha d'informar del dia que es faran. Aplaudit diverses vegades i ovacionat al final pel penyistes i socis, de la mateixa manera que pels seus directius, Bartomeu va proclamar que l'entitat excedirà per a la temporada que ve dels 600 milions d'euros de pressupost i, utilitzant un to populista, que es tracta "del club, l'equip i l'afició millor del món".

El president va tornar a defensar que va avançar les eleccions per "rebaixar la tensió que envoltava el club el gener" i va instar tots els aspirants a emprendre "una campanya modèlica en les formes i en el contingut, i que sigui un exemple de civisme". Va defensar que, durant el seu curt mandat, després de la dimissió de Sandro Rosell el gener del 2014, "a causa de la situació convulsa que s'ha viscut en alguns moments, ha calgut actuar amb seny i amb mà ferma, per afrontar els problemes de cara i amb determinació".

Molta adversitat

El dirigent barcelonista va recordar que durant els darrers mesos, i també des que Rosell va iniciar el seu mandat, el 2010, han lluitat "contra molta adversitat, amb atacs desproporcionats, com en el cas de la FIFA i el fitxatge de Neymar. El club ha actuat bé i el cas de Neymar acabarà en res".

En un discurs que va pronunciar llegint-lo, va recordar que "vaig demanar la unitat del barcelonisme i l'hem aconseguida. Aquesta temporada, la del triplet, és la de la unió del barcelonisme. Avui tanquem una temporada excepcional. Ho hem tornat a fer".

Sobre l'àrea econòmica, Bartomeu va destacar que l'augment del pressupost serà del 50% en els últims cinc anys, amb un benefici de 130 milions d'euros, "i ho hem fet sense vendre patrimoni, ni augmentar el preu dels abonaments. Hem destinat recursos a fitxar els millors jugadors del món i, pesi a qui pesi, són al Barça, al costat de Messi".

Més de 50 títols

Pel que fa al caire esportiu, va recordar que les diferents seccions han guanyat 51 títols en cinc anys, va destacar el set de set de l'handbol i va anunciar que la secció de futbol femení serà professional la temporada que ve". També va haver de recordar la pèrdua de categoria del Barça B.

Bartomeu va acabar resumint que "crec que ho hem fet bé" i va demanar a tothom que "estigui a l'alçada". Després, va encaminar-se cap a la reunió extraordinària en la qual la junta directiva va dimitir i es va nomenar la junta gestora.