El Barça de bàsquet haurà de resoldre demà, al Palau Blaugrana i a partir de les cinc de la tarda, una sèrie semifinal del play-off de la lliga Endesa que semblava resolta 48 hores abans. Els blaugrana van caure derrotats a la pista de l'Unicaja en una nova demostració de les variants que té una feblesa de caràcter que l'ha acompanyat durant tota la temporada. Si dimecres no va saber rematar en els últims minuts un duel que dominava amb claredat, ahir ja, directament, no va tenir cap possibilitat contra un rival que, a l'empara del seu públic, va posar-hi més intensitat i va resodre l'enfrontament a la primera meitat.

Perquè el Barça va marxar al vestidor del Martín Carpena després dels primers vint minuts amb disset punts de desavantatge i només 24 punts anotats. El 9-0 rebut d'inici ja era una demostració que l'equip no havia encaixat bé la derrota del darrer dia i ja no va poder acostar-se a una distància prudencial.

El segon quart, encara pitjor

De tota manera, els de Pascual van marxar a la primera aturada amb només sis punts de desavantatge. El desastre majúscul arribaria al segon quart. El triple de Toolson va significar l'inici d'un període en què els blaugrana van fer un punt per minut, en què Pascual va intentar rotar tota la banqueta sense èxit i en què l'Unicaja s'anava escapant amb un joc coral. Punt a part la faceta rebotadora. Dels 35 refusos que hi va haver al cèrcol català, els andalusos se'n van endur 17, gairebé la meitat.

La segona part ja va ser un voler i no poder d'un equip que mai no va estar més a prop dels nou punts i que torna a escampar dubtes sobre el seu futur.