Entre avui i demà es pot saber ja si el Burgos i l'Ourense, els equips que es van guanyar l'accés a l'ACB en la pista, són admesos o no a la màxima categoria. La clau torna a ser bàsicament econòmica, que els clubs puguin pagar els respectius cànons exigits per l'Associació de Clubs per ser acceptats. El termini és exhaurit (15 de juny) i ha arribat el moment de saber si entren o no; en el cas del Burgos es va demanar a l'ACB una pròrroga d'uns dies més que no va ser acceptada.

El Burgos, que per tercer cop de forma seguida es torna a veure en aquesta situació, ha estat campió de la lliga regular i ha comptat en les seves files amb Miquel Feliu. El COB Ourense, amb el navassenc Salva Arco com un dels jugadors més destacats, va ser el guanyador del play-off que donava la segona plaça en derrotar el Breogán.

Els directius del Burgos han de reunir 6 milions d'euros per pujat, i avui s'espera que donin notícies de com estan les converses amb la lliga ACB però hi ha pessimisme en la ciutat castellana. En referència a l'Ourense, els 2,8 milions que ha de pagar per pujar estan dipositats en un crèdit a Abanca. El club ha fet saber que la diputació se'n farà càrrec de la meitat; l'altre 50% l'ha d'assumir l'ajuntament i l'alcalde Jesús Vázquez, del PP, s'hi mostra favorable en les darreres hores. En tot cas, tot quedarà pendent fins a la reunió de l'alcalde amb serveis jurídics i financers del consistori, "per no caure en prevaricació".