Més de 4.300 corredors van participar ahir en la Kos Trail a Sopela (Biscaia), una cursa de 30 km que, en la seva desena edició, va tenir com a guanyadors Jonathan Wyatt i l'igualadina Laura Orgué (Salomon Etixx Team).

En la cursa femenina, l'emoció va ser màxima amb un duel entre Oihana Kor?tázar, Laura Orgué i Antonella Confortola. Kortázar va començar liderant la prova a un ritme molt alt. Després de 20 km, Orgué va aconseguir superar la seva companya d'equip i arribar en solitari a meta amb un temps de 2h 47' 22''; Confortola també va avançar Kortázar i va ser segona amb 2h 50' 20". Després del triomf, Laura Orgué va mostrar la seva satisfacció dient que "m'ha agradat molt la cursa; és diferent amb una gran combinació de paisatges, ja que en un moment estava corrent per la platja i en pocs minuts per un bosc frondós".

Pel que fa als nois, Asier Aguado, Roberto Garay i Miguel Ferrer van imprimir un fort ritme a la sortida, però en el tram de més desnivell, el neozelandés Jonathan Wyatt va situar-se primer aconseguint la victòria amb 2h 27'37'' per davant d'Asier Aguado (2h 28' 53'' i Miguel Ferrer (2h 29' 08''