El Barça jugarà la novena final consecutiva de la Lliga Endesa. Els de Xavi Pascual s'ho jugaven a tot o res davant l'Unicaja. L'equip va saber patir, trobar a Navarro en el moment decisiu i així obtenir el bitllet per la final, on intentarà retenir la condició de vigents campions. Allà els espera tot un campió d'Europa, el Reial Madrid.

Qui va colpejar primer va ser Kuzminskas amb sis punts consecutius i quan els locals semblaven recuperar la iniciativa després de la primera cistella de Tomic va arribar un parcial de 0- 8, amb dos triples consecutius de Jayson Granger. Navarro, que havia rellevat a Oleson un minut abans, assumia, com sempre, la responsabilitat de l'atac del seu equip i amb set punts va tornar a ajustar el marcador.

En el segon quart els blaugrana es van obstruir en atac, i Pascual va trobar la solució substituint Doellman, molt desencertat, per Nachbar. En aquest moment va sorgir la inspiració, que en aquesta eliminatòria ha mostrat en comptagotes, de Mario Hezonja amb vuit punts seguits (2 triples) que van obligar a Joan Plaza a demanar temps. L'Unicaja va tornar a la càrrega amb el retorn a pista de Fran Vázquez i de Germán Gabriel obrien, que amb punts des de la zona permetien arribar al descans 35-37.

Invertir la dinàmica

Acostumat a anar a remolc durant la primera part el Barça va sortir molt concentrat i va donar la volta al lluminós. Satoransky frenava Granger, que era rellevat per Markovic, i després d'un triple de DeShaun Thomas, dos tirs lliures del propi Satoransky i una cistella de Tomic arribava el màxim avantatge del Barça fins al moment, 49-44. Semblava que els de Xavi Pascual havien encarrilat el partit després d'un nou triple de Thomas, però aquí sorgia Calebb Green, gairebé inèdit fins llavors, amb set punts i tornava el comandament al seu equip, 55-57. L'eliminatòria tornava a començar a deu minuts per al final. Amb defenses individuals dures, el partit el va tornar a trencar amb un nou triple el barcelonista Thomas.

Dues accions d'Oleson i de Marcelinho, que va imprimir més velocitat al joc, va permetre un parcial de 7-0; 68-61. Però Unicaja, al límit de les seves forces, va equilibrar el partit a 72 a 35 segons del final. En aquest moment, va sorgir l'incombustible Navarro. Portava 15 triples errats als últims quatre partits, però el que havia de ser més important, sí que va entrar. Els primers partits de la final seran a Madrid, divendres i diumenge.