La selecció espanyola, dirigida des de la banda per l'entrenador Lucas Mondelo (extècnic del CB Olesa), va caure eliminada anit en les semifinals a l'europeu femení que s'està celebrant aquests dies a Hongria. França va ser el botxí de les espanyoles, va derrotar-les per un marcador de 63-58, i va prendre's així la revenja del 2013, quan es va quedar sense la medalla d'or del campionat d'Europa del qual va ser amfitriona. Espanya, que havia patit molt en els quarts de final per desfer-se de Montenegro (75-74), va ser superada ahir pel poder atlètic de les franceses, liderades per Sandrine Gruda, amb 16 punts més 12 rebots capturats. La seva base Céline Dumerc (10 punts) va decidir als moments finals.

Espanya jugarà demà per la medalla de bronze (a partir de les 16.30 h) en un partit contra Bielorrússia, que va perdre per només dos punts (74-72) amb Sèrbia. La capacitat en el joc interior que aporta Sancho Lyttle, a la WNBA, s'ha trobat a faltar en les espanyoles, que, tot i així, sí que han assolit l'objectiu principal de classificar-se per al preolímpic, on lluitaran per ser als Jocs de Rio.

Laura Gil, jugadora del Cadí La Seu, va marcar ahir 4 punts. Per a les de Mondelo, els percentatges, molt dolents en el tir, van ser una llosa. Les màximes anotadores van ser Alba Torrens (13 punts, 6/15 en els llançaments) i Marta Xargay (10). Al descans es vencia per 29-31 però es va anar perdent gas. Un triple de Dumerc al darrer minut (61-54) va obrir forat, i ella mateixa també va decidir amb tirs lliures (63-58),