El corredor colombià de l'equip manresà Tomàs Bellés-Cannondale, Diego Tamayo, es manté líder de la Titan Tropic, la cursa de bicicleta de muntanya que es fa aquests dies a Cuba, després de superar amb èxit l'etapa reina d'ahir. La jornada va ser dominada per l'andalús José Luis Carrasco, un exprofessional de la ruta de 33 anys, que va guanyar a Viñales, després d'haver fet 119 quilòmetres. En la meta va superar el segon de la general, el basc establert a Catalunya Ibon Zugasti, i el mateix Tamayo, a l'esprint.

La jornada, que va discórrer en un paisatge espectacular de palmeres i amb molts rius, bassals i fang, va començar amb una extensa selecció de sortida, amb Tamayo davant. Carrasco, que no entrava en la travessa inicial, va remuntar quan va iniciar-se la tempesta i, tot i que va finalitzar amb el manillar torçat per culpa d'una caiguda, va poder arribar a la línia de meta.

Els tres més forts

Així, després d'anar superant les diferents seleccions, en una part més ràpida i amb asfalt, l'excorredor del Caisse d'Epargne i de l'Andalucía va poder rememorar els seus temps de corredor de fons en carretera i guanyar els seus dos adverdsaris.

Tamayo, que en aquesta prova corre amb l'equip Gaes, té mig minut d'avantatge sobre Zugasti i 3.58 respecte del guanyador d'ahir. Avui, penúltima etapa de la Titan Tropic, amb sortida i arribada a Viñales, de 73 quilòmetres.