Immers en un ritme frenètic de dos partits per setmana, el líder de la lliga, el FC Barcelona, vol fer avui un pas important cap a la revàlida del títol. Els homes de Luis Enrique reben un Atlètic de Madrid amb qui estan empatats al capdavant de la classificació, tot i que els catalans tenen un partit menys. Una victòria barcelonista seria de set punts, els tres guanyats, els tres que no guanya l'adversari i el del gol average, ja que el resultat al Calderón va ser d'1-2.

El duel té molts al·licients, com la retrobada d'Arda Turan amb el seu antic equip per veure com reaccionen les dues formacions després que només hagin tingut dos dies i mig de descans des dels exigents partits de Copa que van tenir contra l'Athletic i el Celta. El Barça recuperarà Jordi Alba i, amb ell, el teòric equip titular. Ahir, Luis Enrique va relativitzar la importància del partit en assegurar que "no serà ni de bon tros decisiu".

Segons el seu punt de vista, "hem de ser un equip fiable, que generi ocasions de gol, que no concedeixi transicions i que eviti les jugades a pilota parada, perquè aquí ells tenen molt nivell". De l'Atlètic va destacar el seu sistema defensiu. "Les xifres indiquen que és l'equip que menys gols ha encaixat a la lliga i, si és així, és per alguna cosa. Pressionen més amunt de l'habitual, dominen a la perfecció tot l'entramat defensiu i basen tota aquesta solidesa a guanyar partits".

Torres no viatja

Pel que fa a l'Atlètic, que ve de dues sotragades com l'empat a casa contra el Sevilla i l'eliminació a la Copa contra el Celta, Simeone confiarà en la solidesa de la formació i en l'encert de Griezmann davant per fer mal. Fernando Torres, en d'altres èpoques, maldecap de la defensa barcelonista, ha quedat fora de la convocatòria. El tècnic argentí va destacar el trident format per Messi, Suárez i Neymar, sobretot perquè "no es veu enveja entre ells".