Es va celebrar a la urbanització de Mas Enric (Castellbell) la cursa que inaugurava el campionat català en l'especialitat de bicitrial. La prova era vàlida també per poder elegir l'equip català de cara al mundial de Biansko (Txèquia) el mes d'agost, entre els dies 8 i 13.

La pluja va acompanyar tots els ciclistes en la prova bagenca, un afegit que va aportar duresa i més dificultat tècnica a les zones, que eren totes naturals. Cal destacar la presència d'uns quants campions del món entre els participants, com ara Rafa Tibau, Gemma Avant, Alan Rovira, Armand Mollà i Domènec Lladó, a més d'un jove Joan Fusalba, que va demostrar el bon nivell de progressió.

Pel que fa als resultats, els bikers que es van imposar a les categories establertes van ser: Jofre Ortuño, en promeses (49 punts de penalització); Joan Foslba, al grup de poussins (6); Lucía Guerrero, en fèmines (23); Nil Benítez, pel que fa als benjamins (25), Alan Rovira entre els mínimes (13); en júniors, Arnau Codina, amb 13 punts; Eric Garcia en majors (75); Marc Viñas en sènior-26 amb 27 punts; entre les elits fèmines, Gemma Avant (41); en elit 20, victòria era per a Armand Mollà (29); i Rafa Tibau (27) en el grup d'elit-26.