El porter de Capellades Pau Torres va assolir ahir l'ascens a la Primera Divisió gràcies a la victòria del Deportivo Alabès sobre el Numància (2-0) en la penúltima jornada de la Lliga Adelante. Torres, que ha viscut tota la temporada a l'ombra del titular, Fernando Pa-checo, només ha tingut l'oportunitat de disputar un partit, a casa contra el Lugo, en què va aconseguir mantenir la porteria a zero, en un duel sense gols. Té contracte amb els bascos i caldrà veure si entra en els plans del tècnic, Pepe Bordalás.

La penúltima jornada a Segona va ser emocionant, amb l'ascens de l'Alabès, el manteniment de la lluita per la segona posició, que dóna accés directe a Primera, entre el Leganés i el Nàstic de Tarragona, l'entrada del Girona en zona de play-off i el descens matemàtic del Llagostera.

L'Alabès, sense problemes

A Mendizorroza, el Deportivo Alabès no va tenir gaires dificultats per superar un Numància que ja no s'hi jugava res. Un gol del davanter Manu García, en posició dubtosa, però correcta, al minut 23 obria el camí del triomf que va tancar el lateral Raúl García amb el segon gol, quatre minuts abans del descans. La segona meitat ja va ser de festa total i cap dels dos equips no va atacar.

L'Alabès ja ha fet la feina, perquè ha pujat, però pot exercir de jutge la setmana vinent per a la segona posició d'ascens directe. Els vitorians visiten el camp del Nàstic de Tarragona, on actua l'extrem esparreguerí Cristian Lobato. Els grana han de vèncer i esperar que el Leganés, que és segon, no faci el mateix al camp del Mirandés, que es troba lluny de qualsevol perill de descens. Ahir, el Nàstic va guanyar amb claredat per 0-3 al camp d'un Lugo que l'any passat ja havia fet la murga al Girona. Mossa, a la sortida d'un córner, Emana i Aníbal Zurdo, aquest al contraatac a l'últim minut, van sentenciar.

El final d'un somni

El d'ahir va ser un mal dia per al Llagostera, que va pujar fa dues temporades i que va certificar el seu descens a Segona B. Els d'Oriol Alsina necessitaven una carambola que passava per la seva victòria al camp del Leganés, però els madrilenys s'hi jugaven massa i no van perdonar. El brasiler Gabriel i Jorge Marimón, amb un gol a cada part, permeten que els blanc-i-blaus depenguin d'ells mateixos en l'última jornada per pujar directament.

El Girona depèn d'ell

Per la seva banda, el Girona va aconseguir una victòria essencial contra un rival directe, l'Alcorcón, i va entrar a zona de play-off, amb dos punts d'avantatge sobre els madrilenys i també sobre l'Osasuna, que va caure de manera desafortunada a casa contra un Osca que obté la salvació. Rubén Sobrino i Cristian Herrera van marcar els gols dels de Pablo Machín, que visiten en l'última jornada el camp d'una Ponferradina que es juga el descens. Al Girona li serveix un empat, ja que té els averages guanyats contra Alcorcón i Osasuna. Encara podria millorar dues posicions, si supera el Còrdova i el Saragossa, i tenir la tornada a casa en una primera eliminatòria de play-off. Aragonesos i andalusos van deixar gairebé sentenciada la seva classificació per a les eliminatòries d'ascens.