La selecció anglesa va reviure la seva mala sort en els debuts a les grans competicions internacionals i va deixar escapar en el temps de descompte dos punts que tenia al sarró. Una pilota penjada a la desesperada per Xenníkov, rematada per Berezutski, després d'un salt fenomenal del central per damunt de Rose, i tocada finalment per Gluixàkov quan ja era dins de la porteria va establir un empat que els anglesos no van merèixer pel joc, però que van acabar cedint.

L'equip de Hodgson, un dels candidats al triomf final, tot i la poca tradició guanyadora que té Anglaterra, va jugar una molt bona primera part, en què va posar més empenta que uns russos que preferien veure-les venir. Les ocasions no van ser excessivament clares, un parell de rematades de Delle Ali i una altra de Smalling, però sí que era cert que la sensació de perill rondava la porteria d'Akinfèiev.

Gol de falta inexistent

Tota l'empenta anglesa de la primera part va semblar que quedava aturada a l'inici de la segona. Rússia es va situar millor damunt del camp, combinava amb més rapidesa i s'acostava per primer cop a l'àrea de Hart. Va haver de ser el lateral Kyle Walker qui fes un pas endavant i tornés a esperonar els seus, just abans d'una rematada de Rooney que el porter rus va enviar al travesser en una gran aturada.

Tres minuts després va arribar el gol, procedent d'una falta inexistent de Xenníkov a Sterling, la qual, a més, va costar la targeta al rus. Dier va disparar fort, pel costat del porter, i Akinfèiev se la va menjar per haver-se situat darrere de la barrera.

Des d'aquest moment, Anglaterra va preferir jugar amb el marcador i no anar a buscar el segon gol. Rússia va acumular davanters, Hodgson va fer un parell de canvis clarament defensius i, quan tot semblava decidit, va arribar el córner final, la penjada a l'àrea de Xenníkov i el gol marcat entre Berezutski i Gluixàkov. Al final, disturbis a les grades, com els darrers dies a Marsella.