El pierenc Toni Bou va veure aquest diumenge a Lourdes com el seu company a l'equip Repsol Honda Team, el japonès Takahisa Fujinami, posava fi a la seva ratxa de sis victòries consecutives. Bou també es va veure superat per Adam Raga, el gran rival en la lluita pel títol mundial, que va ser segon i es va apropar al pilot de Piera en la classificació general. Ara continua al capdavant del mundial amb 189 punts, amb 20 d'avantatge de Raga i 53 respecte de Fujinami, que tot i el triomf d'ahir és lluny de ser un rival a l'hora de lluitar pel títol.

Va ser una jornada màgica per al company de Bou, i és que el pilot japonès va aconseguir amb la seva Montesa una victòria que amb molt de valor: als seus 36 anys, el campió del món del 2004 no guanyava una prova del mundial des del 2013. A la localitat francesa de Lourdes ho va fer per la porta gran, demostrant tot el seu talent i imposant-se amb contundència als seus dos rivals, els dos grans candidats al títol final.

Fujinami va finalitzar amb 21 punts, 15 menys que Raga (que a sobre de la seva TSR va finalitzar amb 36) i 21 menys que Bou, que es va haver de conformar amb l'última posició del podi amb 42 punts.

La pròxima prova del mundial se celebrarà el 10 de juliol a la localitat belga de Comblain au Pont, i serà d'una sola jornada.