L'AE Monistrolenca celebra aquest cap de setmana el plat fort dels actes dels centenari de l'entitat, que va començar ahir al matí amb un partit amistós entre els veterans de l'AE Monistrolenca i del Barça. Un cop acabat el dinar de germanor dels dos equips, hi va haver un dels actes més emotius del centenari del club del Moianès, i és que, al parc del Serrat, just davant de l'estàtua que el poble va dedicar a l'emblemàtic exjugador del Barça Ladislao Kubala, es van fer una sèrie de parlaments recordant la història del club i la figura de l'hongarès, que va passar llargues èpoques a la vila i que fins i tot va arribar a jugar algun partit amistós amb la Monistrolenca.

En representació de la família Kubala, hi va assistir el seu fill Ladislao, que va recordar la relació que havia tingut el seu pare amb la població, ara, del Moianès. "Ell estimava molt la gent del poble, i ben aviat va rebre el seu caliu. Vosaltres vau personalitzar l'estima que va rebre quan va venir a curar-se de la tuberculosi". Segons el fill de Kubala, el tarannà humil del seu pare ben aviat va quallar amb el caràcter de la gent. El fill del llegendari jugador del FC Barcelona també va recordar que el seu pare havia jugat algun partit amistós amb l'equip verd-i-blanc.

Un dels parlaments més emotius va ser el de l'històric jugador del club Germà Cabrera, que fa més de vint anys que milita al primer equip i que és tot un referent dins la plantilla. "Per a la gent d'aquest poble, la Monistrolenca és tot un orgull i una passió. Tots nosaltres portem l'equip al nostre cor, i és que cent anys no se celebren cada dia, i això és un bon motiu per estar prou satisfets del nostre equip". Cabrera va acabar el seu discurs amb un agraïment per "la feina feta per part de tothom per tirar endavant tot aquest seguit d'actes". Paraules que va refermar el president del club, David Raluy.

Empenta per seguir treballant

Tenint en compte que durant la jornada matinal s'havia disputat un partit amistós entre els veterans de la Monistrolenca i del Barça, Jordi Duran, membre de la comissió social, va ser el representant del Barcelona. En el seu discurs, va destacar la importància que té que un club com la Monistrolenca, "que no té els recursos d'altres, hagi pogut celebrar els cent anys".

També hi va dir la seva el batlle de la vila, Ramon Vancells, que va destacar que el club "forma part d'un teixit associatiu important que dóna molta empenta al municipi". Els actes de celebració, però, no es van acabar amb aquesta trobada al parc del Serrat, ja que posteriorment es va fer un concert d'havaneres amb el grup Mar Endins, així com un sopar popular al camp del Met, amb un concert posterior. Els actes continuen avui amb un partit de juvenils a les 11.30h. Tot seguit, s'inaugurarà a la Sala Petita l'exposició dels 100 anys del club, i a les 14.30h, al pavelló, hi haurà una arrossada popular. Tot seguit, a les 17.30h, el primer equip i el Llorençà jugaran un amistós, i els actes es clouran amb una xocolatada al camp del Met.